Så här jobbar vi

Fotboll ska vara kul, men det kan finnas saker som gör att fotbollen stundvis känns tung. En ung spelare har ofta många drömmar och mål och i en Akademimiljö kan det uppstå stress över att alltid vilja prestera på topp. Vi jobbar tillsammans med spelarna för att motverka detta. I vår akademi vill vi göra det möjligt för spelare att nå sin fulla potential. Något som vi tror bara går att uppnå om spelaren mår bra både på och utanför planen. 

Vi vill vara med och göra skillnad

Världen förändras och utvecklas hela tiden, det gör även fotbollen. Vi på Degerfors IF Akademi vill inte bara stå vid sidan av och se på. Vi vill vara med och förändra. 

DET HÄR GÖR VI

Må-BRA COACHER

Våra spelare har minst tre samtal per år med vår ”må bra-coach”. Det är viktigt att man som spelare får sätta ord på vad man känner, och att man kan prata med någon man inte känner en press att man måste vara ”perfekt” inför. Ingen spelare ska behöva gå runt och bära på jobbiga tankar eller känslor på egen hand.

CSR-arbete med SEF

CSR- Corporate Social Responsibility handlar i kort om att organisationer har (eller borde ha) ett visst ansvar i samhället. Genom digitala möten varje månad möts vi och 31 andra medlemsföreningar i Svensk Elitfotboll. Där  kan vi tillsammans hjälpas åt och tipsa varandra om hur vi som förening kan utveckla samhällsansvaret. 

vad gör en

MÅ BRA COACH?

Att elitsatsa på fotboll betyder också en hel del press. Du konkurrerar mot flera andra som alla vill nå sina mål. Under resan mot sitt mål kan det vara viktigt att stanna upp och reflektera över sitt fotbollsliv. Saker som mängd speltid, träningsnivå, din roll i laget eller vilka spelsystem som används vid matcher kan sätta griller i huvudet på även den bästa.  

Detta kan gälla alla spelare, de som för tillfället får mycket/mindre speltid och den spelare som känner press över att prestera för att behålla sin plats. Av just den här anledningen har alla spelare möjlighet att vända sig till vår Må Bra coach.

Vi har tre Må Bra coacher i akademin, en till varje lag. Med Må Bra coachen kan man prata om allt! Ibland kanske skolan är det som känns tungt, eller hemlängtan som gör sig påmind. Ibland kan det vara skönt att bara få prata om allt förutom fotboll, som redan är en stor del av ens liv. Allt som sägs stannar mellan spelaren och Må Bra coachen om inte spelaren önskar att akademichef kopplas in vid specifika tillfällen. 

VÅRA MÅ BRA COACHER

Sofia Kleine P19

Anna Lidberg P17

Sören_Gran-removebg-previewk

Sören Gran P16

3X

Våra spelare har minst tre samtal varje år, utöver det är det upp till varje spelare om man vill ha fler. 

Varför? Ibland kan det vara svårt att veta om man behöver en stund att snacka, och ibland svårt att erkänna. För vissa kan det också ta lite tid att anförtro sig åt någon. 

Tanken med samtalen är inte att man måste prata om saker man tycker är jobbigt. Ibland är ett samtal om vad som går bra i livet precis lika viktigt. 

CSR-råd Svensk Elitfotboll

Svensk Elitfotbolls CSR-råd

CSR-rådet består av representanter från 32 klubbar i Superettan och Allsvenskan. Syftet är främst att ta fram hur fotbollen kan vara med och göra samhällsnytta, stort fokus ligger också på välmående inom klubbarna. Rådet behandlar arbete från A-lag ner till ungdomslagen.

Tillsammans är vi starkare

Genom våra möten, som sker digitalt en gång i månaden, får vi möjlighet att lära av varandra. Vi kan tipsa varandra om hur man jobbar tillsammans, främst "inom väggarna", alltså hur vi jobbar med vår ledning och våra spelare. Viktiga ämnen som psykisk ohälsa eller motverkan av spelberoende tas upp kontinuerligt vilket hjälper oss att alltid sikta framåt och aldrig "nöja" oss.